Ground Floor EntranceNEW Render.png

The Echidna is the new design for the QUT School of Design which is being relocated to the Kelvin Grove Campus. This new design is set on the site of heritage John Dalton student accommodations and community hall which needed to be preserved. This is why my new design floats over the site being held up by the orange stained timber to match the heritage buildings along with the tree shaped copper columns which transform the building from a physical building into an urban rainforest canopy.
 

The goal of this design was to create a building which was a joy to be in, hence all the warm rich tones, a building which felt like it melted into and enhanced the natural elements of the
site, hence the natural materials, stylings and the incorporation of internal and external garden areas. 
This building houses everything needed for the students and teachers within its design whilst also being a joy to walk through and experience not just for the users but also the onlookers and passersby.


This building in its design helps to teach the students as well as giving them first hand knowledge of structure, design and landscaping. It also showcases the talent of the students and staff, local artists and designers.

The Echidna.

Year.

2020 - Semester 1


Skills.

Photoshop, InDesign, Revit, Enscape

Front Perspective NEW Render.png
Internal Void Render.png
Library ViewNEW Render.png
Computer Lab Render.png
Studio Render 2 NEW Render.png
External Balcony NEW Render.png
Front Entrance.png
Side View NEW Render.png
Park View NEW Render.png
Floor Plans.png
Floor Plans2.png
Floor Plans3.png
Floor Plans4.png
Floor Plans5.png
Floor Plans6.png
Floor Plans7.png
AXO 1.png
2QUT Design School Project Documentation - Sheet - A108 - Front and Back Elevations.png
4QUT Design School Project Documentation - Sheet - A112 - Unnamed.png
QUT Design School Project 2 - Sheet - A112 - Unnamed.png
QUT Design School Project 2 - Sheet - A108 - Front and Back Elevations.png
QUT Design School Project 2 - Sheet - A110 - Sections.png
QUT Design School Project 2 - Sheet - A111 - Section.png
Perspective Section Render.png